Brouwerij Bras­ser opent bin­nenkort het eerste brouwcafé in Zeist. De brouwerij, bekend van Proeflokaal Brewers, verwacht medio september klaar te zijn met de verbouwing van haar eigen brouwcafé.Lees meer... 

Bij Broodje Seijst wordt zater­dag hard gewerkt. Eigenaar On­no de Vries - korte broek, werkhandschoenen en roetvegen op zijn shirt - rijdt een kruiwagen vol stinkend puin naar buiten. Hij neemt pauze om zijn verhaal te doen.

Belangrijk nieuws voor fritesliefheb­bers: het Seyster Friteshuys is weliswaar twee jaar geleden gestart in het dorp, maar bevindt zich sinds januari op een geheel nieuwe locatie.Lees meer... 

Veel leegstaande winkels, een kaal, winderig, groot plein en De Klinker als kolos­saal grijs mid­delpunt. Zo omschrijven veel mensen het Marktgebied in Zeist. Wat ooit bedoeld was als het hart van de stad, is nu een uitgestorven gebied geworden.

De wens van Ronald Schrijvers, ondernemer en voorzitter van ondernemersvereniging Centrum Zeist, komt uit. Niet-es­sentiële winkels mogen vanaf zater­dag tot 17.00 uur open, maar laat dan ook de horeca open gaan.

De hoofdwinkelstraat van Zeist oogt als vanouds, maar hier en daar ontsieren verlaten winkelpanden het straatbeeld. Hoe houden we het centrum bruisend?

Pizza Hop­per aan de Slotlaan wil het liefst zeven dagen per week open, maar kan door personeelstekort maar vier dagen gasten ontvangen: ,,Hier wonen niet of nauwelijks studenten, dat maakt het extra lastig.”

Op het podium van haar eigen zaal 2 werd directeur Victoria Ruijs van Figi dinsdagavond geïnterviewd voor het radioprogram­ma 5 Dagen op NPO Radio 1. Dat staat deze week in het teken van familiebedrijven. De familie Ruijs is sinds 1917 eigenaar...Lees meer... 

Café La Dada aan de Tweede Dorps­straat is in grote problemen en volgens de eigenaar A. Mel­louki komt dat door tegenwerking van de gemeente Zeist. De gemeente Zeist heeft bij de verlening van de vergun­ning aan Mel­louki extra voorschriften ingesteld.Lees meer... 

No Internet Connection